Nis

OKULUMUZ AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI, ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ, BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÖĞRETMENLERİNE AVRUPA´DA İŞBAŞI GÖZLEM DUYURUSU

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Akredite Kuruluşlar için Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA121-VET) Erasmus+ Akreditasyonu Faaliyeti kapsamında 2023 yılı teklif çağrısı döneminde desteklenmeye hak kazanan 2023-1-TR01-KA121-VET-000162461 proje numaralı Mesleki Eğitim Akreditasyonu Erasmus Projesi kapsamında yapılacak faaliyetlere katılımcı öğretmen seçimi yapılacaktır.

Proje Başvuru detayları, hareketlilik tarihleri sunulmuştur.

AVUSTURYA 1 HAFTA İŞBAŞI GÖZLEM 4 ÖĞRETMEN ( 06 Mayıs – 12 Mayıs)

- Mobilya ve İç Mekan Tasarımı :  Ahi Evran MTAL(2 öğretmen)

- Elektrik – Elektronik Tekn. Alanı: Ahi Evran MTAL(Elektronik 2 öğretmen)

AVUSTURYA 1 HAFTA İŞBAŞI GÖZLEM 4 ÖĞRETMEN ( 13 Mayıs – 19 Mayıs)

‐ Mobilya ve İç Mekan Tasarımı : Ahi Evran MTAL(2 öğretmen)

‐ Bilişim Teknolojileri Alanı : Ahi Evran MTAL (2 öğretmen)

Mrt

Nisan ayında taşımalı öğrencilerimiz için verilen öğle yemeği listesi belli olmuştur.

Mrt

2. Dönem Ortak Sınav Takvimimiz Belli Olmuştur. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 9 Eylül 2023'te yayımlanarak yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre ülke, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar, il sınıf/alan zümrelerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacak.

Bu kapsamda, ikinci dönem başında il sınıf/alan zümreleri tarafından Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünün görüşü alınarak hazırlanacak konu soru dağılım tablolarına örnek oluşturması açısından temek eğitim ve orta öğretimdeki farklı branş ve düzeylerinde "konu soru dağılım tabloları" yayımlandı.

İl sınıf/alan zümreleri, yayımlanan konu soru dağılım tablosu örnekleri temelinde kendi tablolarını hazırlayacak. Birinci dönemde olduğu gibi, ikinci dönemde de okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar için yayımlanan bu örnek senaryolara yönelik soru örnekleri ve çözümleri https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacak.

Konu soru dağılım tablolarına ulaşmak için tıklayınız.

Şbt

Taşımalı öğrencilerimiz için 2024 Şubat ayı yemek listesi hazırlanmıştır.

Şbt

Sorumluluk sınavına girecek öğrencilerimiz için Şubat ayı sorumluluk sınav takvimi hazırlanmıştır. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

2023–2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TAŞIMALI İLKOKUL/ORTAOKUL/ORTAÖĞRETİM UYGULAMASI KAPSAMINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN OCAK 2024 GÜNLÜK/AYLIK ÖĞLE YEMEĞİ MENÜ LİSTESİDİR.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde hazırlanmış olup soruların çözüm videoları öğrencilerimizin erişimine açılmıştır.Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde hazırlanmış olup soruların çözüm videoları öğrencilerimizin erişimine açılmıştır.

Yayımlanan örnek soru kitapçıkları öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşırken örnek sorular, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde yer alan "...tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu..." ifadesinin öğrenciler tarafından daha net anlaşılması amacıyla hazırlandı. Ayrıca örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videoları, öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklardır.

Örnek soru kitapçıklarına ulaşmak için tıklayınız.

Temel eğitim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaöğretim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Ekm

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından örnek yazılı soruları yayınlanmıştır.

Ölçme , Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 1.dönem 1.yazılı örnekleri yayınlanmıştır.

Örnek sorulara ulaşmak için web adresini kopyalayıp arama motoruna yapıştırınız.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınav Takvimi belli olmuştur.

Eyl

İlk hafta sorumluluk sınavları salı günü başlıyor. Alttan dersi olanlar sınavları kaçırmasınlar.

Şbt

2022-2023 Eğitim öğretim yılı 2. Dönem Sorumluluk sınav takvimidir.

Ekm

Ahi Evran Mesleki ve Tekink Anadolu Lisesi Müdürlüğünün kantin ihalesi 10/10/2022 Pazartesi günü saat 10:00'da Müdürlüğümüzde yapılacak olup, ihale ilanı ektedir.

Ock

Şubat 2022 Sorumluluk Sınav Takvimi.