T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

 

Bilimsel ve teknolojik gelişmeler tüm meslek alanlarında olduğu gibi Mobilya ve Dekorasyon alanında da üretim teknolojilerini derinden etkilemektedir. Ülkemizin ekonomik büyüme ve kalkınmasına paralel olarak sosyal yaşantımızda ihtiyaçlarımız çeşitlenmekte ve yeni boyutlar kazanmaktadır. Hızla artan ihtiyaçlarımızın yeterli ve verimli bir biçimde karşılanmasının en akılcı ve geçerli yolu seri üretim teknolojilerinin kullanılmasıdır. Seri üretim içerisinde nitelikli teknik elemanların yeri ve önemi tartışılmayacak ölçüde açıktır.

 

Programlarımızın geliştirilmesinde öncelikle temel bilgi , beceri ve davranış alt yapısının oluşturulması esas alınmıştır ve bunun üzerine kurulan üst programlarla uzmanlaşma yolları açılmaya çalışılmıştır. Böylece bu programları başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, küçük üretim birimlerindeki üretim faaliyetlerine katılabilmelerinin yanı sıra büyük işletmelerde uygulanmakta olan seri üretim faaliyetlerine de kolaylıkla uyum sağlayabilecektir.

 

Bu bölümü başarı ile tamamlayan her öğrenci imalatta kullanacağı makineleri , malzemeleri tanıyabilme, iş resmini çizebilme, okuyabilme çizilmiş iş resmini işe dönüştürme, makineleri işe uygun kullanabilme, işe uygun malzeme seçebilme, işe uygun yöntem tespit etme ve uygulayabilme istenileni tasarlayabilme, çizimle ifade edebilme alışkanlıklarını kazanır ve uygular.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2013 - Güncelleme: 04.12.2019 14:25 - Görüntülenme: 8812
  Beğen | 0  kişi beğendi