T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Metal Teknolojisi Alanı

Metal Teknolojisi Alanı

 

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi doğal zenginliklerinden çok alanlarında yetişmiş, bilgili ve teknolojik yeniliklere açık insan gücü ile ölçülür.Çağımızda hızla gelişen bilim ve teknolojiye uyum sağlayacak,teknolojiyi ve bilimi kullanacak,geliştirecek insanların yetiştirilmesi görevi okullarımıza verilmiştir. Bu sebeple programların ve öğretim sistemlerinin değişen teknolojiye uygun biçimde düzenlenmesi gerekmektedir.

 

Toplumların ekonomik başarısı , teknolojik gelişmeyle yakından ilgilidir. Ancak teknolojik gelişmeyi sağlayan unsurların en önemlisi eğitilmiş insan gücüdür.

 

İşlenebilen metalleri sıcak veya soğuk olarak ölçüye göre biçimlendiren,kaynakçılık konularını kapsayan sanat dalına Metalişleri denir. Metalişleri; soğuk şekillendirme, sıcak şekillendirme, oksigaz kaynak ve elektrik ark kaynağı bölümlerinden oluşmaktadır.

Bu gün ülkemizde sanayi kuruluşlar teknolojik gelişmeyi yakından izlemektedir. Sanayicinin istediğ i nitelikte insan gücünü yetiştirmek,bu günkü klasik programlarla mümkün değildir.

Okulların mutlak suretle,sanayi ile daha yoğun bir şekilde işbirliği yaparak çalışması gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2013 - Güncelleme: 04.12.2019 14:25 - Görüntülenme: 2217
  Beğen | 0  kişi beğendi