T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Makine Teknolojileri Alanı

Makine Teknolojileri Alanı

 

Günümüzde,ülkelerin gelişmişliği ve insanların yaşam seviyelerinin yükselmesi o ülkelerin sanayi ve endüstriyel yönden ilerlemesiyle mümkün olmaktadır.Ülkeler arasında sınırların kalkması ve iletişimin kolaylaşması üretilen malların diğer ülkelerde müşteri ve yer bulmasını kolaylaştırmaktadır.

Dünyamızda doğal kaynaklar sınırlı kalmakta,bu kaynakları en verimli şekilde değerlendiren ülkenin insanları gelişmişliği yakalamaktadır.

 

Bugün bir malın üretilmesi tek başına bir anlam ifade etmemektedir.Çünkü o üretimin dünya alanında Pazar bulabilmesi için hem kalite yönünden,hem fiyat yönünden dünya standartlarının üzerinde olmalıdır.Bizlerde öğrencilerimizi,geleceğe hazırlarken bu hususları göz önüne alıp,çalışmalarımızı o yönde yapmalıyız.

Ülkesi için çalışan yetişmiş ve her yönden gelişmiş insanların bulunduğu bir toplumun geri kalması mümkün değildir.

 

İşte tesviyecilik mesleği de metaller üzerinden talaş kaldırıp onları istenilen biçim,ölçü ve şekle getirmektir.Bu işlevini yerine getirirken de el tesviyesi, vargelcilik, tornacılık, frezecilik, taşlamacılık, alet bilemecilik konularında öğrencilerimizi yetiştirmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2013 - Güncelleme: 04.12.2019 14:26 - Görüntülenme: 2268
  Beğen | 0  kişi beğendi