T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

27-10-2017

ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

Web Programcılığı

Veri Tabanı Programcılığı

Bilgisayar Teknik Servisi

WEB PROGRAMCISI Tanımı Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir. Görevleri İş organizasyonu yapmak. Analiz yapmak. İhtiyaçları değerlendirmek. Algoritma yapmak. Web sitesinin görsel tasarımını yapmak. Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek. Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

VERİ TABANI PROGRAMCISI Tanım Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikli kişidir. Görevleri İş organizasyonu yapmak. Analiz yapmak. İhtiyaçları değerlendirmek. Algoritma yapmak. Veri Tabanına ait tabloları tasarlamak. Veri Tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak. Veri Tabanına ait arayüz ortamını geliştirmek. Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek. Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSCİSİ Tanım Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişidir. Görevleri İş organizasyonu yapmak. Analiz yapmak. İhtiyaçları değerlendirmek. Hataları tespit etmek. Algoritma yapmak. Arıza gidermek. Devre tasarımı yapmak. Devreyi gerçekleştirmek. İhtiyaç olursa bilgisayar ile kontrol edilebilen projeler geliştirmek. Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek. Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

Bilişim Teknolojileri Alan Tanıtım Videomuz

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 17.04.2021 16:16 - Görüntülenme: 3730
  Beğen | 2  kişi beğendi