"Ülkemi Yücelten Kadınlar" isimli eTwinning Projemizin Tanıtımı

Uluslararası “Ülkemi Yücelten Kadınlar” adlı eTwinning projemiz 1 Bulgaristan, 1 Romanya ve 6 Türkiye’nin farklı illerinden ortağının iş birliği içerisinde yürüttüğü bir projedir. Bu projemiz ile öğrencilerimizin dünyada kadın hakları, kadın hakları hareketleri ve ülkemizde topluma her alanda katkı sağlayan, alanlarında ilk olan kadınlarımızı ve başarılarını tanımalarına imkan sağlamak istiyoruz. Ayrıca yabancı ortaklarımız ile yürütülen bu proje ile öğrencilerimizin başka ülkelerin kültürünü tanımalarını ve dil gelişimlerini desteklemelerini amaçlıyoruz.

PROJEMİZİN HEDEFLERİ

1.Öğrencilerimizide ve yakın çevremizde kadın haklarına yönelik farkındalık oluşturmak.

2. Kadınların haklarına erişimini desteklemek için bu haklardan yaygın biçimde haberdar olmalarını sağlamaya katkıda bulunmak.

3. Kadının toplumdaki rolüne ilişkin kalıplaşmış yargılara dikkat çekmek.

4. Kadın hakları ihlallerine yönelik duyarlılık kazandırmak.

5. Ülkemizde alanlarında ilk olan kadınlarımızı ve başarı öykülerini tanımak.

6.Öğrencilerimizin haklarını ve o haklara nasıl erişim sağlayacağını bilen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak.

PROJEMİZDEN BEKLENEN SONUÇLAR

* Öğrencilerimizin sahip olunan kadın haklarını tanıması

* Öğrencilerimizin kadın haklarının önemini daha iyi kavrayabilmesi için tarihsel süreç hakkında bilgi sahibi olması

* Ülkemizde alanlarında ilk kadın olarak yer alan kadınlarımızı ve başarı öykülerini tanıması