T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / SAFRANBOLU - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Proje Tanıtımı-Çağdaş Üretimle Nitelikli Mobilya Stajı

Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak başvurusunu yaptığımız kurumumuza ait 2020-1-TR01-KA102-088626 numaralı ve Çağdaş Üretimle Nitelikli Mobilya Stajı başlıklı proje kabul listesinde yer almıştır.

Projemizde Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğrencilerinin CNC tezgah kullanımı ve üst yüzey işlemleri konusuyla ilgili Avrupa'da staj yapmaları planlanmaktadır.Staj faaliyetlerimizin 1. ve 3. hareketlilik faaliyetini CNC makineler hakkında bilgi, kontrol panellerinin kullanımı ve uygulama yapma oluşturmaktadır. Yapılacak bu stajla öğrencilerimizin okulumuzda teknolojik olarak eksik olan CNC makinelerle ilgili tecrübeyi kazanmaları sağlanacaktır. Staj faaliyetlerinden elde edecekleri deneyim ve pratik bilgi mezun olduklarında sektörde nitelikli eleman olarak istihdam edilmelerini sağlayacaktır.

Staj faaliyetlerimizin 2. ve 4. hareketlilik faaliyetini üst yüzey işlemleri oluşturmaktadır. Üst yüzey işlemler ahşap ürünlerin kalitesini belirleyen önemli bir faktördür. Avrupa'da alacağımız staj faaliyeti ile geleneksel ve çağdaş yöntemlerin kullanıldığı üst yüzey işlemleri uygulamak, farklı yöntem ve teknikleri öğrenmek amaçlanmaktadır.

Staj faaliyetleri kapsamında Üst Yüzey İşlemler için kaliteli ve nitelikli mobilya üretiminde önemli ülkeler arasında yer alan Almanya, mobilya sektöründe CNC tezgahlar konusunda bilgi ve deneyim konusunda uzmanlaşmış Portekiz olarak belirlenmiştir.

Projemiz Okul Müdürü  tarafından yürütülecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2021 - Güncelleme: 26.11.2021 20:20 - Görüntülenme: 256
  Beğen | 0  kişi beğendi