"Nezaketin Büyüsü" isimli eTwinning Projemizin Tanıtımı

PROJEMİZ HAKKINDA

Nezaket, başkalarına karşı incelikli ve saygılı davranma anlamına gelmektedir. Nezaket kuralları; bir toplumu meydana getiren bireylerin yaşam içerisindeki davranışlarını sorgulayan, insanları olumlu yönde destekleyen ve daha güzel, yaşanabilir yarınlar için insanda bulunması gereken evrensel değerlerden biridir.

Proje uygulamasında nezaket kutusunda yer alan nezaket kartları  (davranışlarını beğendiğin bir arkadaşına davranışıyla ilgili övgüde bulun, sınıfa her seferinde gülümseyerek gir ve merhaba arkadaşlar diye neşeyle seslen, öğle yemeğini kendini yalnız hisseden bir arkadaşınla ye vb) kullanılacaktır. Sınıftaki her çocuk kart çekecek karta yazanı arkadaşlarına söylemeksizin hafta içinde kendilerine çıkan nezaket kartında yazan davranışı gerçekleştirecektir. Proje uygulaması süresince sınıf ortamında değişiklik olup olmadığı hakkında sohbet edilecektir. Ayrıca her hafta nezaket kartları yenilenecektir .Önceki haftalarla aynı olan nezaket kartları olsa da  en az % 20 si yeni kartlardan oluşacaktır. Yeni kartlarda öğrencilerin sunduğu seçenekler de göz önünde bulundurulacaktır.

Hızlı ve baş döndürücü şekilde değişim içinde olan değerler ve beraberinde getirdiği olumsuz davranış -tutum-söylemler , bunlarla baş etmek zorunda kalan ve değer karmaşası yaşayan çocuklar için değer kazanımı ve aktarımı çok daha önemli bir hâle gelmiştir. Bu nedenle projemizle çocuklarımıza ve çevresindeki pek çok bireye dolayısıyla topluma katkıda bulunmuş olacağız. Bu proje ile öğrencilerimiz eğlenerek öğrenme fırsatı bulacaktır.

PROJEMİZİN HEDEFLERİ

1.Sosyalleşen, sosyalleşirken nezaket kurallarına uygun davranışlar sergileyen saygılı  bireyler yetiştirmek

2.Evrensel ve kültürel temel değerleri pekiştirmek,

3. Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak.

4. Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek.

PROJEMİZDEN BEKLENEN SONUÇLAR

* Çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında, sosyalleşen, sosyalleşirken nezaket kurallarına uygun davranışlar sergileyen saygılı  bireyler yetiştirmede okulların çocuklarımıza rehberlik edebilmesi

* Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanması

* Kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinin oluşturulması